Offerte aanvragen voor:
Motorboot Zeilboot
5 mei 2015

Wij gaan verder als Miedema Sails

Miedema Sails uit Heeg neemt per direct afscheid van het merk Gaastra Sails.

Heeg –  De keiharde eis van de Chinese merkhouder om afscheid te gaan nemen van de authentieke wijze waarop Friese zeilen handmatig gemaakt worden, schoot bij directeur Jan Miedema in het verkeerde keelgat. “Zaken zijn zaken. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar je moet als directie ook ergens voor staan. Het mag op papier allemaal mooi klinken om zogenaamd efficiënter te willen werken, maar sommige zaken laten zich niet zo eenvoudig in cijfers uitdrukken. Het is jammer dat het merk Gaastra Sails, waar we jarenlang met liefde aan hebben gewerkt, uit Nederland verdwijnt. Maar afscheid moeten nemen van onze deskundige vakmensen en hiermee hun gezinnen in de werkloosheid storten gaat ons te ver. Veel te ver. Dit druist in tegen al onze principes.

Miedema Sails staat voor kwaliteit, gemeenschapszin en passie voor de zeilmakerij. Dan ga je niet je productie uitbesteden naar China. Daarmee zouden we ook onze klanten enorm tekort doen. Een mooie zeilboot verdient gewoon een superieur zeildoek. Daarom kijken we vaak zelf op de boten van onze klanten om het specifieke karakter van het schip te testen en daarmee het ontwerp van het zeil te perfectioneren.

Nadat de Chinezen hun plannen ontvouwden, riep de directie het voltallige personeel bij elkaar. Tijdens een lunch reconstrueerden de Friezen de situatie en vertelden ze het personeel het voornemen de Chinese merkhouder de rug toe te zullen keren. ‘”Natuurlijk schrokken ze. Het is nogal wat voor een bedrijf van onze omvang om resoluut ‘nee’ te zeggen tegen zo’n grote naam. Maar tegelijkertijd was het ook hartverwarmend. Op zo’n moment weet je dat je als directie het juiste besluit hebt genomen,” aldus de trotse mede-eigenaar Chris Kamstra.

Voor de bestaande klanten van Miedema Sails verandert er verder niets. Vrijwel alle zeilen van Gaastra Sails zijn altijd al door Miedema Sails ontworpen en gemaakt. Zij nemen dan ook de lopende garanties over. Het is uiteindelijk dus slechts een afscheid van een merknaam.

1 september 2023
Lees meer »
We zijn weer los met onze BTW actie

Het is weer september en dus start onze btw actie weer. Nu 21% BTW korting...

3 mei 2023
Lees meer »
Laminaat zeilen voor Dacron prijzen

Ons CDX Polyester Cruising Laminaat met ZigZag garen technologie maken het u mogelijk een uit...

9 oktober 2018
Lees meer »
Nieuwe roerganger voor Miedema Sails Heeg

HEEG –Miedema Sails, producent van kwaliteit jachtzeilen en bootkappen, uit Heeg gaat over in nieuwe,...