Offerte aanvragen voor:
Motorboot Zeilboot
5 mei 2015
Wij gaan verder als Miedema Sails

Miedema Sails uit Heeg neemt per direct afscheid van het merk Gaastra Sails.

Heeg –  De keiharde eis van de Chinese merkhouder om afscheid te gaan nemen van de authentieke wijze waarop Friese zeilen handmatig gemaakt worden, schoot bij directeur Jan Miedema in het verkeerde keelgat. “Zaken zijn zaken. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar je moet als directie ook ergens voor staan. Het mag op papier allemaal mooi klinken om zogenaamd efficiënter te willen werken, maar sommige zaken laten zich niet zo eenvoudig in cijfers uitdrukken. Het is jammer dat het merk Gaastra Sails, waar we jarenlang met liefde aan hebben gewerkt, uit Nederland verdwijnt. Maar afscheid moeten nemen van onze deskundige vakmensen en hiermee hun gezinnen in de werkloosheid storten gaat ons te ver. Veel te ver. Dit druist in tegen al onze principes.

Miedema Sails staat voor kwaliteit, gemeenschapszin en passie voor de zeilmakerij. Dan ga je niet je productie uitbesteden naar China. Daarmee zouden we ook onze klanten enorm tekort doen. Een mooie zeilboot verdient gewoon een superieur zeildoek. Daarom kijken we vaak zelf op de boten van onze klanten om het specifieke karakter van het schip te testen en daarmee het ontwerp van het zeil te perfectioneren.

Nadat de Chinezen hun plannen ontvouwden, riep de directie het voltallige personeel bij elkaar. Tijdens een lunch reconstrueerden de Friezen de situatie en vertelden ze het personeel het voornemen de Chinese merkhouder de rug toe te zullen keren. ‘”Natuurlijk schrokken ze. Het is nogal wat voor een bedrijf van onze omvang om resoluut ‘nee’ te zeggen tegen zo’n grote naam. Maar tegelijkertijd was het ook hartverwarmend. Op zo’n moment weet je dat je als directie het juiste besluit hebt genomen,” aldus de trotse mede-eigenaar Chris Kamstra.

Voor de bestaande klanten van Miedema Sails verandert er verder niets. Vrijwel alle zeilen van Gaastra Sails zijn altijd al door Miedema Sails ontworpen en gemaakt. Zij nemen dan ook de lopende garanties over. Het is uiteindelijk dus slechts een afscheid van een merknaam.

6 juli 2021
Lees meer »
Productiesluiting Bouwvak noord 2021

Productiesluiting 24 juli t/m 15 augustus

13 maart 2021
Lees meer »
Weer open op zaterdag, Let op: wel op afspraak

Ruiken jullie het al? Het seizoen staat te trappelen om te beginnen en zo wij...

22 december 2020
Lees meer »
Wij zoeken een commerciële administratieve duizendpoot

Voor het versterken van onze team zijn wij op zoek naar wellicht jou.